Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Odnosi u nebu

Prošle goine na jednom od vjeronaučnih susreta rekli ste da ćemo u nebu svi ljubiti jedni druge i biti jednaki. zanima me hoćemo li moći prepoznavati duše jedni drugih?znam da neće postojati odnosi kakve imamo ovdje, ali, hoću li prepoznati dušu svog bližnjeg (majke, brata, supružnika)?
možda se pitanje čini opterećno "ovozemaljskim", ali budući da smo povezani s bližnjima ovdje na zemlji, zanima me kako će to jednog dana biti u Kraljevstvu Božjem.


Poštovana,

Kad je riječ je nebu – otajstvo je to veliko. Ali, Isusove riječi nam govore da je Otac pripravio stan za nas što mi pred oči dovodi jednu sliku obitelji sa pripadnom gozbom, slavljem, radošću. Nije li najveća radost u susretu? U nebu ćemo vidjeti Boga onakvog kakav On jest i Bog će biti sve u svemu, a tom nam govori da ćemo se svi poznavati u Bogu. Osim toga, mi katolici vjerujemo i u uskrsnuće tijela, a ne samo neko „nedefinirano“ utapanje. Jedni druge ćemo gledati novim očima i ne samo da ćemo se poznavati, nego ćemo se i bolje poznavati u potpunosti. Jedva čekam :)

BTB,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh