Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

All healing tehnika, Theta i rekonektivno iscjeljivanje

Poštovani don Damire,
kakav je stav Crkve prema All level healing tehnici, te prema Theta i rekonektivnom iscjeljivanju?


Poštovani,

svaki kršćanin, obilježen svetim krštenjem, odriče se Sotone i ispovijeda vjeru u Krista. To zapravo znači da osoba prihvaća objavu Isusa Krista o tome tko je Bog i kako treba izgledati odnos čovjeka s njime. Dio tog odnosa je i traženje zdravlja, o kojem se, primjerice, govori u slijedećim biblijskim retcima: Izl 15,26; Iz 53,5; Sir 28,3; Sir 38,9-15; Jak 15,14-15; Mt 4,23-24; Lk 13,11-13 (preporučam razmatrati nad ovim tekstovima).

S time u skladu, postoje molitve za zdravlje, molitve otklinjanja (u slučajevima kada bolest može imati duhovni uzrok), sveta misna žrtva se može namijeniti na tu nakanu, u ozbiljnijoj bolesti pribjegava se sakramentu bolesničkog pomazanja. Tu je i sveta ispovijed – mnogi su doživjeli fizičko ozdravljenje kada su se pokajali zbog neopraštanja pojedinim osobama i skinuli sa sebe druge grijehe. Naša su svetišta, od Trsata do Marije Bistrice, pa i po cijelom svijetu, puna zavjetnih darova i zahvalnica onih koji se zavjetovali Bogu moleći za zdravlje, često po zagovoru određenog sveca. Dapače, novi se sveci također proglašavaju na temelju uslišanih molitava po njihovom zagovoru, a obično se radi upravo o ozdravljenjima. Onaj kome sve to nije dovoljno, nego ima potrebu tražiti «kruha povrh pogače», zapravo ili ne poznaje vjeru ili vjeru poznaje, ali je nema (barem ne kršćanske).

Sotona je pak onaj tko od početka, kako čitamo na prvim stranicama Svetoga pisma, nudi svoje «alternativno» tumačenje duhovnih zakona čovjeku, tumačenje koje je protivno onom koje je objavio Bog. On onda daje i svoja obećanja čovjeku i vodi ga prema njima svojim putovima. Ta obećanja na kraju se obijaju o glavu onima koji im vjeruju, kako vidimo već na primjeru prvih ljudi. Prema tome, nije teško zaključiti tko stoji iza različitih današnjih «alternativnih» objava i tehnika koje su njihov sastavni dio. Njihovo prihvaćanje, odnosno prakticiranje predstavlja za kršćanina izravnu i tešku povredu prve Božje zapovijedi: «Ja sam Gospodin, Bog tvoj; nemaj drugih bogova uz mene». Nadalje, većina slučajeva izvanrednih demonskih djelovanja, kao što je opsjednuće, ima svoj korijen u prakticiranju takvih, alternativnih duhovnosti.

Nadalje, svaki je kršćanin snagom sakramenta krizme pozvan širiti i braniti vjeru, a za to je neophodno da je najprije poznaje. Što se tiče alternative (a i drugih tema), vjerujem da se sasvim dovoljno informacija već može naći na stranici studentskoga pastorala:

http://www.studentski-pastoral.com/index.php/pitajteKapelana/index

Vjerujem da uz relativno malo truda možete u tim odgovorima pronaći i ključ za razumijevanje onoga s čime se i sami susrećete.

Tako, primjerice, na ovoj internetskoj stranici:   
http://www.houseofhealing.eu/all-level-healing-edukacija/
uistinu nije teško prepoznati pojmove kao što su «čakre», «rad na karmi», «očitavanje budućnosti», «rad s energijama», «pregledavanje aure», a po kojima se odmah može zaključiti da se kod «All level healing-a» radi o nečemu što nema veze s kršćanstvom.

Vjerujem da, na isti način, možete i sami oblikovati odgovor na drugi dio svoga pitanja, o theta i rekonektivnom iscjeljivanju.

Bvb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh