Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Joga kao tjelovježba

Znam da yoga nije u skladu s kršćanskim životom. Puno sam čitala o tome i u većini tekstova se navodi puno meditacije, pročišćavanja, sjedinjenja itd. Međutim, naišla sam na par videa gdje se zapravo uopće ne meditira nego se samo rade različite vježbe, ali te vježbe imaju i svoje nazive kao "downword facing dog", "vinyasa" itd. Zanima me da li se i to odnosi na istu yogu koja nije u skladu s nasom kršćanskom vjerom? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.


Poštovana,

«downward facing dog» jest jedna od jogističkih poza. Sama riječ «vinyasa» pripada sanskrtu i također dolazi iz jogističke terminologije, gdje označava nekoliko stvarnosti, obično vezanih uz slijed jogističkih položaja. Kao što sama pišeš, joga zbog svoje duhovne pozadine nije u skladu s našom vjerom. Predlažem ti da pronađeš neki oblik rekreacije koji sa sobom ne nosi takav teret.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh