Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Božja biljna ljekarna i Ljekaruša

Hvaljen Isus i Marija!
Molim vas da mi razjasnite neke alternativne metode liječenja fra Jure Marčinkovića u njegovim knjigama Božja biljna ljekarna i Ljekaruša.
Posjedujem knjigu Ljekaruša i u njoj nazirem alternativu tj. New age metodu liječenja nekih bolesti. Molim Vas za odgovor. Hvala, Božji Vam blagoslov!


Uvijeke!

Ono što je dobar znak jest da autor Ljekaruše upozorava da upute iz knjige ne mogu zamijeniti stručan medicinski savjet te da je liječnik taj koji mora odrediti koja je bolest posrijedi.

Sadržaj tih knjiga ne smatra se alternativnom, nego komplementarnom medicinom, dakle smatra se nadopunom konvencionalnoj medicini.

Također, autor je, po svemu sudeći, osoba na dobru glasu, svećenik, misionar, magistar pravnih znanosti, dakle osoba kojoj se može vjerovati ako nema dobrih razloga za suprotno.
 
Jedino što sam pronašao, a što bi mogla biti indicija za oprez, jest činjenica da se autor bavio proučavanjem tradicionalne kineske medicine. Ukoliko je tim putem došlo do prodora nekih istočnjačkih filozofsko-religijskih predodžbi u njegov rad (energija “chi” i slično) taj bi dio svakako trebalo izostaviti iz uporabe.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh