Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Suze tijekom sv. mise

Poštovani,
Već nešto manje od godinu dana, svaki put kad dođem na misu nedjeljom ili dnevnu misu, tijekom propovijedi ili bilo kojeg dijela misnog slavlja krenu mi suze na oči. Odjednom, dođe mi plakati, ali se ne osjećam loše, jednostavno, krene samo od sebe. To mi se prije nikad nije događalo i zanima me što vi mislite o tome!


Poštovana,
Ne morate se brinuti, suze su dio života! Kako piše u sv. Pismu, postoji: Vrijeme plača i vrijeme smijeha. (Prop 3, 4). Također znamo da je Isus plakao (Iv 11, 33.35). U sv. Pismu suze su povezane sa pokajanjem za svoje grijehe (Ps 119, 136), za vapajem Bogu u potrebi (Iz 19, 20; Ps 39, 12), izraz su tuge i žalost (2 Sam 18, 33) i naravno postoje i suze koje se pretvaraju u radost (Jer 31, 9-13). Glede suza na sv. misi, često vidim kad vjernici dođu na pričest da plaču ili imaju suze u očima. Dakle, u vašem slučaju prije bih rekao da se radi o pomazanju, odnosno iskustvo Duha Svetoga. Sv. Ignacije Lojolski je znao proplakati cijelu misu.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh