Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Okultni simboli na odjeći

Radila sam kao prodavač u jednom modnom lancu te nisam mogla ne primjetiti brojne odjevne predmete sa slikama brojnih poganskih znakova, od pentagrama, pa sve do sitnih slova koja čine riječi te na neki način djeluju poput proročanstva. E sad, moje pitanje je: da li prilikom nošenja nesvjesno dajemo tim slikama određenu moć?


Poštovana,

jedan je američki biskup prikladno rekao na temu okultnih simbola u nakitu, a odnosi se i na odjeću:

«Nošenje nečega što predstavlja okultno, čak i na nedužan način, simbol je našeg podložnosti moći tame. Ne bi trebali oklijevati riješiti se takvog tipa nakita. Ili želimo biti u Kraljevstvu Božjem ili ne želimo. Odreci se Sotone, odreci se amajlija i traži Božje oproštenje. Stavi svoju vjeru, ne u kraljevstvo tame, nego samo u Isusa Krista, koji liječi, spašava, koji nas štiti i voli.»

Što se tiče natpisa na odjeći, nije loše provjeriti o čemu se radi, makar je moje iskustvo takvo da se obično na majicama nalaze bezazleni ili besmisleni natpisi.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh