Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Pobožnost sv. Riti

Da li se molitve 15 četvrtaka sv.Rite moraju moliti prije spomendana sv. Rite kao priprema za njenu proslavu ili mogu počet molit bilo kad? Također kao tjedna obveza se navodi i razgovor s augustincem. Ima li taj red u Hrvatskoj? Ako ga nema da li će to umanjit učinak molitve, ako nemam prilike obavit taj razgovor?


Poštovana,
Glede pobožnosti 15 četvrtaka svetoj Riti, oni se obilježavaju u spomen na Veliki četvrtak kada je sveta Rita otajstveno primila trn od Raspetoga, kao znak dioništva u njegovim patnjama. Taj je trn nosila idućih 15 godina. Tih se 15 četvrtaka obilježava na četvrtke koji padaju prije 22. svibnja, kada je spomen svete Rite. Pritom se izostavlja Veliki četvrtak, budući da se tada slavi ustanova Euharistije i novozavjetnog svećeništva. Uvjeti koje ti je objektivno nemoguće ostvariti ne obvezuju te ni u čemu, pa tako ni u ovoj pobožnosti. Ono što je važno jest učiniti najbolje što se može ono što se može, a Gospodin, koji poznaje tvoje srce, uzvratit će ti prema tvojoj namjeri i trudu.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh