Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Aromaterapija

Naišla sam na podatak da se aromaterapija oslanja na načela new agea, okultizma, tj. da je nekršćanske prirode. Aromaterapija je kontrolirano korištenje eteričnih ulja u svrhu očuvanja zdravlja te liječenja i prevencije bolesti. Jel mi možete objasniti zašto je aromaterapija loša?


Hvaljen Isus i Marija!

Aromaterapija je sustavno korištenje hlapivih ulja u svrhu čovjekove dobrobiti. Radi se o ugodnom (iako ne uvijek i jeftinom) načinu opuštanja. Nema dokaza za tvrdnju da ulja sprječavaju ili liječe bilo koju bolest. Aromaterapija ipak u istraživanjima pokazuje pozitivne rezultate kod ublažavanja boli i stresa. Ipak, druga istraživanja ne pokazuju neku odlučujuću razliku između pojedinih ulja, a također ukazuju i na to da u poboljšanju kvalitete života nisu djelotvornija od placeba.

Gledano s duhovne strane, mnogi aromaterapisti u svome radu primjenjuju teorije o životnoj sili, energijama, meridianima i čakrama, koje potječu iz taoizma, budizma, hinduizma i drugih istočnjačkih filozofsko-religioznih područja. Također se aromaterapija često kombinira s raznim istočnjačkim duhovnim praksama. Tako se aromaterapija, ne uvijek (ali često) pretvara u New Age disciplinu koja se protivi kršćanskoj vjeri.

Međutim, ukoliko se bazira na zdravom razumu i ne povezuje se s nekršćanskom duhovnošću, uporaba mirisnih ulja je sasvim ok.   

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh