Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Neobično viđenje

Hvaljen Isus i Marija!

Jedna osoba, meni jako bliska, prije nekoliko godina je doživjela neobično iskustvo. Naime, usred noći, ali u punoj svijesti su joj se ukazale čudne zelene čestice koje su lebdjele usred potpuno mračne sobe, vidljive čak i kada bi zatvorila oči. Te su se čestice formirale u tzv. Horusovo oko u trokutu. Unatoč svemu tome nije osjetila nikakav strah ni paranoju, naprotiv - potpuni mir.
Napomenula bih da je osoba vjernik, potpuno pribrana i realna, nesklona nikakvim okultnim "čara-barama". Postoje razne teorije na internetu o tome, od toga da je to početak otvaranja tzv. Trećeg oka, do toga da je to "početak buđenja" i priprema za nadolazeći dolazak drugih vrsta na našu planetu i tzv. "kraj svijeta" (ovakvog kakvog mi znamo).
Nigdje nismo našli niti jedno objašnjenje koje bi ovu pojavu povezalo s Bogom. Molim Vas da mi, ako znate, objasnite o čemu se radi.

Hvala!


Budući da se radi o nečemu vrlo osobnom, također i odgovor treba naći u osobnoj molitvi i promišljanju.

Prvo treba u uzeti u obzir naravne čimbenike. Ponekad se zbog određenih procesa u oku događa da osoba vidi zelene točke, ali nije mi poznato da li one tada ponekad (slučajno) formiraju i neke složenije oblike, u kojima bi osoba mogla prepoznati neki simbol, kao što je ovaj koji opisuješ. Uostalom, kod očnih problema vjerojatno bi se takvo što ponovilo više puta.

Nadalje, valja uzeti u obzir mogućnost da se radi o znaku prisutnosti okultnoga. Ako sam dobro shvatio iz tvog pitanja, radi se baš o znaku Horusovog oka u trokutu, a ne o znaku (običnog) oka u trokutu koji se osobito koristi kao znak Providnosti. Nema razloga da bi nam se Bog obraćao okultnim simbolima, osim u smislu otkrivanja nečega okultnoga (možda iz naše prošlosti ili okoline) čega se valja osloboditi. Kroz molitvu bi tada trebalo pobliže otkriti o čemu se radi. Ukoliko bi bila riječ o vlastitom grijehu, dakako da bi se trebalo pokajati, odreći se takvih vjerovanja, praksi i simbola (spaliti ih ili baciti, po mogućnosti što dalje), ispovijediti se... Ukoliko bi se zaključilo kako se radi o upozorenju na neki utjecaj izvana (osoba ili skupina koja nam šteti okultnim djelovanjem), onda bi trebalo poraditi na duhovnoj zaštiti.  

No, ukoliko se u molitvi ne otkrije o čemu se radi, onda je možda najbolje obnoviti ispovijest vjere i zanemariti taj događaj. U protivnom to može biti djelotvorna napast neprijatelja, kojom lukavo potiče nezdravu znatiželju. Ta pak znatiželja može dovesti u najblažem slučaju do bespotrebnog rasipanja vremena, a u najgorem do udaljavanja od vjere i uplitanja u okultno.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh