Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Analni seks u braku

Zanima me da li je analni seks u braku sa svojom ženom prihvatljiv?
Pitam zato što znam da u katekizmu piše da je sodomija (analni seks) u nebo vapijući grijeh.


Poštovani,

zahvaljujem na pitanju. Analni odnosi spadaju u najneurednije odnose, u Nebo vapijuće grijehe, oni su najčešće uzrokovani požudom: http://hr.wikipedia.org/wiki/Sodomija
Analni odnosi su inače neprirodni odnosi koji ostavljaju velike posljedice, ne samo na tijelo, nego i na moralni i duhovni život. Kako navodi poznati teolog Christopher West u svojoj knjizi „Otvoreno o seksualnosti i braku“ jedino u braku oni mogu iz samo iznimnih razloga biti dopustivi. Ovdje možete naći knjigu:
http://verbum.hr/knjige/otvoreno-o-seksualnosti-i-braku-4633/
Osobno mislim da bi u braku supružnici trebali izbjegavati takav način predigre. Iako postoji jedan objektivan način gdje analni seks između muža i žene može u nekim iznimnim slučajevima biti dio predigre koji vodi do potpunog sejdinjenja muža i žene, zbog naravi tog čina ja osobno ne bih to nikome preporučio. Iako, ponavljam, može se u nekim iznimnim situacijama predvidjeti da to ne bude grešan čin, ukoliko je to dio predigre, ukoliko i muž i žena pristanu na to, i da je to kao jedan dio koji vodi do sjedinjenja, kao predigra, ja kao pastoralac ne bih to nikome preporučio.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh