Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Plesanje sa bioenergičarem

Dragi don Damire,
idem na tečaj plesa i odnedavno sam za partnera dobila momka koji se bavi bioenergijom. Zanima me može li to loše utjecati na mene i trebam li naći drugog plesnog partnera (iako baš i nemam nekog izbora jer je manjak plesača). Hvala


Poštovana!

Kroz povijest Crkve, a osobito u prvim stoljećima vjera se širila snažnim svjedočenjem Kristovih učenika koji su pokazivali duhovnu snagu pred kojom su protivni duhovi uzmicali. Prema tome, ako si svjesna da je moćniji Onaj koji je u nama nego onaj koji je u svijetu (usp. 1 Iv 4,4), nema razloga da se bojiš. Molitvena bi zaštita stoga trebala biti sasvim dovoljna da budeš bezbrižna oko toga.   

Također, sveti Pavao u Prvoj poslanici Korinćanima 5,9-10 kaže da ne treba ići predaleko izbjegavajući zajedništvo s onima koji nekršćanski žive jer bismo tada morali „iz svijeta izići“. Nasuprot tome, treba nam u svijetu ostati i biti „sol zemlje i svjetlo svijeta“ (Mt 5,13-14).

Ukoliko ti ipak ostane osjećaj nemira i dobiješ u molitvi drugačiji poticaj, ti promijeni plesnog partnera. Naime, ponekad se nađemo u stanju duhovne slabosti kada nam i neznatne stvari dosta smetaju; tu treba biti razborit i ponizan u procjeni vlastitog duhovnog stanja.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh