Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Zumba aerobic

Poštovani don Damire, Instruktorica sam Zumba aerobica već pet godina. Nedavno sam dobila komentar kako Zumba aerobic nije primjeren za našu vjeru te da je grijeh ukoliko se prisustvuje takvom aerobicu. Istraživala sam ovu temu, no nisam ništa pronašla što bi upućivalo na nemoralan ples. Kako sam vjernik ne bih voljela dalje nastaviti s treninzima ako to naša vjera ne dozvoljava. Zato bih Vas zamolila da ukoliko znate informacije vezane za Zumba aerobic da mi odgovorite na pitanje. Hvala Vam


Moje mišljenje je da možete nastaviti sa zumba aerobicom, no uz pjesme čije riječi ne promiču nemoralno poašanje ili neki drugi grijeh. Riječi pjesme su na prvome mjestu, a tek onda ritam i aranžman.
I druga stvar, treba biti pristojno odjeven. Pod time ne mislim da se treba obući u skafander ili se pokriti od glave do pete. Treba se težiti odijevanju koje ne naglašuje određene dijelove tijela: izbjegavati prekratku odjeću te primjerice vrstu tajica koje se skroz prilijepe uz tijelo a koje ističu crtu stražnjice, stidne usne itd.
A ako postoje i neki nemoralni pokreti tijela (ne plešem, pa se ne razumijem), onda ih treba preoblikovati.
Plešite i radujte se u Gospodinu!

Božji blagoslov!
don Damir
Postavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh