Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Psihokineza

Don Damire, imama par pitanja:
1. Da li je psihokineza povezana sa okultnim?
2. Psihokinezu koriste mnoge vojske u borilačkim vještinama za neutraliziranje protivnika u bliskim borbama bez fizičkog kontakta, da li se to može pripisati vlastitoj moći i treningu uma ili postoji neka viša sila koja omogućuje te stvari?
Zanima me to jer se ne bi volio upuštat u nešto što može izazvati neke kontrareakcije, jesam za razvoj uma, ali ne pod cijenu štete duše.
Hvala Vam, Boško


Dragi Boško,
drago mi je što nastojiš oko cjelovitog razvoja dajući pritom ispravno prioritet spasenju (duše).
Ne poznajem niti jednu osobu koja se služi psihokinezom. Također, ne sjećam se niti jednog sveca koji je pomicao predmete snagom svoga uma. Mislim da i drugi ljudi imaju iskustvo slično mome. Stoga mi se čini opravdanim zaključiti da nije dio Božjega plana da čovjek ima takvu sposobnost, niti po svojoj naravi, niti posebnim djelovanjem Duha Svetoga.
Međutim, isto se tako čini u skladu s ljudskom ohološću da, poput praroditelja, i mi ponekad nastojimo na različite načine „postati kao Bog“, pa tako i nastojeći steći određene posebne moći. Nadalje, poznato je da Sotona, koji i nadahnjuje takva stremljenja, daje određene okultne moći onima koji ih traže, makar se ne obraćali svjesno i izričito njemu.
Crkva nas, naprotiv, uči da „izvanredne (duhovne) darove ne valja la¬koumno zahtijevati“ (LG 13), čak i kada se radi o karizmama koje su dobro posvjedočene u Svetom Pismu i Tradiciji Crkve. Tim više bi se takvo upozorenje odnosilo na posve neposvjedočenu i vrlo sumnjivu sposobnost kao što je psihokineza.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh