Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Kiropraktika

Moja majka je već 4 mjeseca u krevetu s jakim bolovima u donjem dijelu leđa. Bila je na mnogim pretragama i pregledima, no nije joj nimalo bolje. Više ljudi savjetovalo joj je da otiđe na tretman kod kiropraktičara, ali još uvijek nije. Zapravo, ona se tog pribojava. Zanima me što Crkva kaže o kiropraktici? LucijaDraga Lucija,

odgovor na tvoje pitanje pronašao sam u knjizi “Alternativna medicina”, izdanoj s preporukom Hrvatskog katoličkog liječničkog društva. U toj se knjizi detaljno govori o nastanku i djelotvornosti ove i drugih disciplina alternativne medicine, donose se rezultati znanstvenih istraživanja o njima, kao i upozorenja koja glede njih valja imati na umu.

Ovdje donosim samo kratak zaključak o kiropraktici koji se prvenstveno bavi njezinim duhovnim aspektom:

“Kiropraktičari se razlikuju po svojim znanstvenim temeljima i duhovnim vjerovanji­ma. Neki otvoreno promiču pristup svojstven New Ageu i samanski pristup zdravlju i liječenju te preziru uspješno dokazana cjepiva i promiču prodaju nepotvrđenih lije­kova (vidjeti str. 86-87). Drugi kiropraktičari svojem poslu pristupaju na znanstveni način te postupaju prema smjernicama koje se temelje na dokazima. Kršćansku ud­rugu kiropraktičara (Christian Chiropractic Association) može se toplo preporučiti jer vjerovanja i prakse New Agea ne povezuje sa znanstveno utemeljenim oblicima kiro-praktike.

Kiropraktički tretman može biti legitiman te donijeti željeno olakšanje pri nekim mišićno-skeletnim bolestima.“

Ovim te putem podsjećam i na važnost sakramenta bolesničkog pomazanja. Na tebe i tvoju bolesnu majku zazivam Božji blagoslov,

don Damir

 
Postavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh