Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Odnos prema rastavljenim roditelji

Imam 19 godina i prije dvije godine moji su se roditelji rastali. Moja se mama od tada jako promijenila, počela je izlaziti, uopće me ne uključuje u svoj život i osjećam da smo se jako udaljile. Dijelom je razlog i to što smo se par puta posvađale jer je ona otišla na spoj, a nije htjela reći kuda ide. U lošim smo odnosima, a u meni „kuhaju“ svakakvi osjećaji. Ne znam kako bih trebala reagirati na tu njezinu iznenadnu promjenu i imam osjećaj kao da se sve promijenilo. Tatu ne viđam jer smo u groznim odnosima. Molim vas dajte mi savjet. Je li uredu što se tako osjećam ili je to sebično? Kako da se ponašam jer zbilja više ne znam što da radim?
Hvala unaprijed,
Jelena


Draga Jelena,

Naravno da su takve situacije teške i nisu lijepe. Razumijem te da se osjećaš loše, vjerojatno i ljuto i povrijeđeno. No jedini način je razgovarati sa majkom u ljubavi i u konačnici ljubiti je onako kako Isus nas ljubi. To znači bezuvjetna ljubav koja ne traži svoje. Za to je tebi potrebna molitva, susret sa živim Bogom koji će te okrijepiti svojom snagom, iscjeliti tvoje srce i opremiti te za tvoj daljnji životni hod. Ne boj se, Bog može svako zlo okrenuti na dobro. Traži našu vjeru. Češće se ispovijedaj i idi na sv.pričest. Moli se iskreno Bogu, reci mu sve što osjećaš. On te čuje i razumije, želi ti pomoći, želi ti dotaknuti srce. Moli da se dotakneš njegovih skuta. Ne boj se, budi hrabra i ustrajna. Moli i za svoju obitelj. Utječi se Sv. Josipu glavi svete nazaretske obitelji da te prati svojim premoćnim zagovorom. Ja ću također moliti i služiti sv.misu za tebe i tvoju obitelj. Samo je u Bogu mir dušo moja.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh