Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Momak ateist

Imam dečka već jako dugo, i tek sam nedavno saznala da je ateist. Nikada baš i nismo o tome pričali, jer sam cijelo vrijeme mislila da vjeruje u Boga. Tako ga želim zadržati i imati uza se, ali on ne vjeruje u sve ono što ja zapravo jesam, cijelim svojim bićem, i on se kao nevjernik kosi svim mojim načelima. Krivim sebe jer to nisam mogla prije vidjeti, a on je mislio da ja to znam. Što napraviti, kako dalje? Je li ljubav prema njemu nakon tog saznanja sada "zabranjena"?
Nadam se Vašoj pomoći.
AntonijaDraga Antonija,

Naravno da takva ljubav nije zabranjena. Crkva vjenčava parove u kojima je jedan ateist ili je druge vjeroispovijesti. Ono što je bitno jest, želiš li ti to i jesi li svjesna koje to izazove stavlja pred tebe. Dok je vrijeme zaljubljenosti to dobro prolazi, no nakon toga kada počinje zajednički život, ustajanje, posao, djeca, odgoj, može dovesti do stanovitih poteškoća. No ni to nije nemoguće, ali moraš slobodno donijeti tu odluku i ako se odlučiš ući s njim u brak moraš biti svjesna tih poteškoća. Naravno da ti možeš dobro utjecati na njega i svjedočiti mu, no nemoj na to gledati očima romantike već razuma i dubokog uvjerenja. Znam mnoge parove kojima je iznimno teško zbog toga i koji nakon nekog vremena kažu da ne mogu to više tolerirati, ali ima i parova koji uspiju, no svakako uz puno odricanja, žrtve i nesebične ljubavi. Razmisli i moli se Duhu Svetom za svjetlo i mudrost. Svakako se utječi i Djevici Mariji da te vodi. Odluku moraš donijeti sama, raborito u molitvi i ona bi trebala biti popraćena mirom kao znakom Duha Svetoga.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh