Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Napasti za vrijeme molitve

Don Damire,
Tijekom molitve mi se zna dogoditi da mi se potaknuto razmišljanjem o nečem duhovnom, javi seksualno uzbuđenje. Dakle, ne razmišljam o nikakvim seksualnim stvarima niti mi se javljaju seksualne misli, već samo takvi osjećaji prouzrokovani razmišljanjem o Bogu. Znam da sami osjećaji nisu grijeh, ali u doba kad se to počelo događati nisam bila sasvim svjesna da bih ih trebala zaustaviti i prekinuti molitvu dok se ne smirim, tako da bih došla praktički na rub... Malo mi je falilo da mastrubiram, samo da se oslobodim tih emocija, ali sam imala čvrstu volju da ne želim povrijediti Gospodina (jer je mastrubarcija težak grijeh), pa sam izdržala to. Sad sam svjesna da sam u takvim situacijama trebala prekinuti razmišljanje o onome o čemu sam razmišljala.
Jesam li sagriješila teško? Rado bih čula vaš odgovor.
KlaraDraga Klara,

Očito da te đavao ometa dok moliš. Moli se Duhu Svetm da ti otkrije vrata na koje ulazi ta napast da ih možeš zatvoriti ako su otvorena. Odriči se tih misli i zamoli Isusa da te oslobodi od tih prisilnih osjećaja. Osjećaji nisu grijeh jer ih ne možemo kontrolirati. Moli se Gospi da te zagovara. Ako pristaneš na te sugestije tada si u grijehu i moraš se ispovijediti, ali samo hrabro, ustraj u toj borbi. Čim đavao napada, onda valjda nešto dobro želiš raditi i Bog za tebe ima plan. Često se ispovijedaj, i pričešćuj. Čitaj svakodnevno po malo dio iz evanđelja. Ne brini se tjeskobno. Samo naprijed. Molit ću i ja za tebe.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh