Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Oslobođenje od đavolskog utjecaja

Jednom davno sam slušala predavanja svećenika koji je, između ostalog, pričao o jednoj obitelji na koju su bačeni uroci ili nešto slično, i tek kad je on izmolio molitvu otklinjanja počele su se u obitelji događati promjene na bolje.
Zanima me postoji li neki drugi način na koji se možemo osloboditi eventualnih "sotonskih utjecaja" takvog tipa osim molitvi karizmatika? Čula sam da je ispovjed zapravo najjača egzorcistička molitva, pa je li to onda najbolje? Naime, nisam ljubitelj karizmatskih susreta jer sam na njima doživjela samo strah koji godinama ne prestaje.
Hvala unaprijed, Mara


Draga Mara,

Isus je onaj koji nas oslobađa od svakog zla, lomi svako prokletstvo i utjecaj bilo kakvog zlo po kojoj god osnovi ono dolazilo. Na nama je da se trudimo njega nasljedovati, biti poput njega. Upoznaj ga čitajući evanđelje. Moli mu se, ali kao da razgovaraš sa prijateljom. Kad se pričestiš, primaš istog Isusa koji je hodao, ozdravljao i oslobađao prije 2000 godina. On to čini i danas, on je živ. Moli za svoju ustrajnost i vjeru. Čitaj posebno dijelove gdje Isus oslobađa i ozdravlja. Razmišljaj o tome. Moli se djevici Mariji, ali nemoj si tako olako pripisivati da si žrtva magijskog djelovanja. Naravno da to postoji, nažalost, ali Krist je jači od bilo kojeg đavla i može slomiti utjecaj bilo kakve magije. Moli se Duhu Svetom da ti otkrije ako imaš neki problem. Ako postoje neke teže smetnje, bilo bi dobro ići na pojedinačnu molitvu kod nekog svećenika, a u težim slučajevima tražimo i pomoć službenih egzorcista kojih nema baš puno u Hrvatskoj, nažalost. Ako ti ne odgovaraju karizmatski susreti, nemoj se forsirati. Znam mnoge koji su na takvim susretima oslobođeni, obraćeni i slično, ali Bog djeluje na mnogim drugim mjestima. Ne boj se i budi hrabra. Ja ću služiti mise za tvoje duhovno zdravlje kako bi mogla Krista slijediti svim srcem svojim.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh