Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Kako pomoći očajnom prijatelju?

Jedan moj prijatelj se nalazi u gadnoj situaciji. Bez pretjerivanja mogu "dijagnosticirati" da je izgubio volju za životom, otvoreno kaže da razmišlja o svemu, pa i najgorem. Nekad smo bili u odličnim odnosima, ali s vremenom smo se udaljili, nismo se posvađali, jednostavno smo se udaljili, pa nema više toliko povjerenja u mene da mu mogu pomoći. Pokušavam ga "natjerati" na razgovor, pozovem ga tu i tamo na piće da mu pokušam malo razbistriti um, ali ne ide. Nedavno sam mu predlagao da odemo na misu, ali zahvalio se na pozivu. Prije 20ak dana rekao je da mu je super kada uhvati par sati sna, mjesecima ne spava. Iskreno sam zabrinut za njega, stvarno se bojim da mu se nešto ne dogodi. Pljuje po svemu što je postigao, ne valja mu njegov posao, ne valja njegov ljubavni život, ne valja fax koji je završio...  Rekao je otvoreno da nema razloga za živjeti i da ga na životu drži samo obitelj. Dečko je skroz uredu, vjernik je i bio je izuzetno veseo i pozitivan, ali nešto se uvuklo u njega. Možete li mi dati neki savjet kako mu pomoći?
Najiskrenije Vam zahvaljujem,
BrunoDragi Bruno,

Drago mi je što se brineš za prijatelja i što ti je stalo do njega, a iskreno mi je žao zbog njegova stanja. Ne znam kako se trenutno osjeća i ne znam što bih ti mogao predložiti. Preporučam ti da svakako moliš za njega (utječi se Gospi i nekom svecu za njega) da ga napusti taj očaj i da mu se vrati volja za životom. Ako možeš uključi još prijatelja i po mogućnosti njegovu rodbinu da mole za njega. A ti kad se nađeš s njim, ohrabruj ga i tješi, govori mu o njegovim dobrim stvarima, potiči ga da se utekne Bogu, da mu skroz iskreno kaže kako se osjeća i da zavapi za pomoć. Ja ću moliti za njega i služiti sv.misu za njega, a i za tebe da te Duh Sveti ojača i da ti da potrebu mudrosti i ljubav.

Bog s tobom,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh