Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

San o vlastitoj smrti

Ja sam inače osoba koja jako puno sanja, i noćas sanjam sebe kako sam umrla i svoj sprovod. Vidim sve ljude oko sebe, svoje roditelje kako pate, ali ja kao da sam u sebi još živa. Znam da treba prijeći na drugu stranu, vidim neopisivu svjetlost i vičem u sebi: „Isuse, zapovijedi mi da dođem k tebi, zagrli me i nikada me ne puštaj.“ Zovem ga i čekam da mu vidim lice, ali nisam ga vidjela. Iako se ja ne bojim smrti, samo želim da uz Njegovu pomoć dođem u raj. Mene zanima što mi Bog želi reći preko mog sna, ako uopće ima nekog smisla?
Ana


Draga Ana,

Drago mi je da si se javila. Što se tiče snova Crkva je uvijek vrlo oprezna. U povijesti je bilo sanjara priznatih kao što su Danijel, Josip, sv. Ivan Bosco itd. Takodjer se u djelima apostolskim spominje da Duh sveti progovara kroz snove, vizije i proroštva. No unatoč tome čovjek mora biti oprezan jer je đavao lukav i često se prerušava u anđela svjetla da nas zavara. Ne znam što taj san znači i da li uopće nešto znači. Bilo bi dobro da se redovno ispovijedate i da takve stvari dijelite sa nekim svećenikom koji bi vas duhovno pratio. Treba uvijek gledati plodove. Npr. ako vas taj san pokreće da više molite, da ispovjedite neki grijeh, ili vam ukazuje na neku vasu slabost ili strah, prihvatio bih ga kao dobrog. Ako pak donosi strah u vas život, sumnju, ako vas okreće od bližnjega ili vas okreće samo prema sebi, rekao bih da nije dobar. Savjetujem vam čestu ispovijed, i dalje da se utječete Gospi od brze pomoći te da i dalje redovno idite na svetu misu. Molite se Duhu svetom da vas vodi, da vam prosvijetli pamet i srce. Samo hrabro i ustrajno u nasljedovanju Isusa Krista.
Bog s Vama.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh