Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Uroke

Jutros je suprugu zaustavila neka romkinja koja je rekla da će joj gatati. Počela joj je pričati kako joj brak nije stabilan i da to nije za nju. Da je netko bacio uroke na nju i da joj prsten što joj je baka poklonila donosi nesreću. Supruga se sva uplašila i strah ju je da je ova nije još više začarala tj. urekla. Ona nije krštena, ali je prihvatila moju vjeru, sakramnetalni brak i odgajanje djeteta u vjeri. Ja sam joj rekao da su to izmišljotine, ali me zanima vaše mišljenje o tome.
MarkoDragi Marko,

Nezgodne su takve situacije. Prvo gatanje nije zafrkancija i Crkva s razlogom brani i moli ljude da se klone toga. Takve osobe imaju duha vračarskog po kojem mogu znati određene stvari. Ne znam jeli supruga pristala na gatanje ili je ova samo krenula jer mnoge romkinje tako znaju. Ako je pristala, bilo bi dobro da se odrekne toga. Rekao bih da se ispovijedi, ali kao što ste spomenuli, ona nije krštena. Isus Krist je jači od bilo kojeg vračara i bilo kakve magije, stoga neka se ona okrene njemu i neka se ne plaši nikakve magije ili uroka. Nemojte me krivo shvatiti, ali te stvari su ozbiljne i nisu gluposti, ali vjera u Krista i život po Duhu Svetom je pravi put i nikakvo zlo mu ništa ne može. Naravno čovjek treba biti ponizan i svjestan svoje krhkosti i slabosti, ali i znati da je Bog s nama, da čim se kajemo Bog oprašta. Molite se vi za nju da je Isus oslobodi svakog straha i molite ga da prekine bilo kakvu vezu koja je došla po grijehu gatanja i bilo kakvu vezu sa tom romkinjom. Ja ću prikazati misu za vas.

Bvb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh