Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Oralni seks

U vezi sam i cura i ja smo se slozili da ne bi sex prije braka, ali smo nedavno imali oralni sex. Koliko je to velik grijeh? Svećenik na ispovjedi mi nije ništa rekao na to kad sam mu to spomenuo pod grijehe. U početku kad smo to radili, nismo mislili da je to nešto loše. Pekla me savjest nekako nakon tog i mene i nju to muci. Zanima me vaše mišljenje što vi mislite o tom, jel se smije to dalje raditi?
Hvala na odgovoru! Ivan


Dragi Ivane,

Crkva smatra grijehom u području spolnosti svako djelovanje koje se protivi punini spolnog čina. A za njega se traži bračna vjernost i stabilnost te otvorenost životu. Gledano već samo s tog aspekta, tzv. oralni seks ne može biti (i nije) potpuni seksualni odnos. On je ipak u konačnici usmjeren samo na postizanje užitka, a to seksualnost zatvara u samu sebi. Ljudska spolnost ima i jedan viši cilj od toga, a to je potpuno i nepridržano darivanje supružnika. I upravo zbog toga Crkva stalno naglašava brak kao jedini kontekst u kojem se to može do kraja i bez straha ostvariti. Dobro je da si to ispovjedio. Preporučam vam da za vašu vezu nađete jedan čvrsti temelj, a to je rast u međusobnom povjerenju. Živeći predbračnu čistoću moći ćete bolje i potpunije upoznati jedno drugo i izgraditi stabilnu osnovu za mogući budući brak.

BTB,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh