Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Molitva za djevojku

Prije godinu dana sam molio devetnicu za jednu osobu i u sred devetnice dosla mi je misao: Bože daj mi djevojku, kada sam to rekao sjetio sam se svoje prijateljice i u nju sam se zaljubio. Kada sam joj rekao da mi se svida, nije vise htjela pricati sa mnom i uvijek se držala podalje od mene da bi se odljubio od nje. Bio sam uvjeren da je ona ta cura koju mi je Bog posalo. Nakon nekog vremana sam poceo sumnjati u to i tada sam rekao Bogu, Bože ako je daj mi neki znak samo da nije preko interneta i preko fejsa. Nakon par dana sam procitao na jednoj knjizi ime autorice, autorica se isto prezivala i zvala kao ta cura. to sam sve povjerio časni jer me to strasno tistilo. ona mi je rekla da mi to Bog salje samo kako bi se ja lakse osjecao. Zanima me jel mi je Bog stvarno poslao ili je to neka moja fikcija u glavi i šta da dalje radim jer me to dosta pati u životu. Hvala naljepša. Ivan


Dragi Ivane,

Mislim da je traženje takvih jednostavnih znakova zapravo pogrešan način da otkrijemo pravu osobu u svome životu. Krivo je očekivati od Boga da nam da neke automatske znakove čim nešto izmolimo. Niti Bog niti molitva ne funkcioniraju na taj način. Trajni odnos s Bogom zapravo nam pomaže da jasnije i točnije gledamo pojave oko sebe, i bolje razumijemo ljude s kojima se susrećemo, a ne da se usmjeravamo na sporedne slučajnosti. Takav pristup, naprotiv, može rezultirati time da propustimo one važne stvari dok se usmjeravamo na traženje znakova ili znakića. Otkriti pravu osobu za sebe je puno duži i ozbiljniji proces. Kada se i zainteresiramo za nekoga potrebno je s tom osobom rasti, razgovarati, razmišljati, jednostavno - otkrivati jesmo li doista spremni na cjeloživotno predanje i brak. Zbog toga se i taj proces zove "hodanje". Za Crkvu je važno da se ono odvija u čistoći i međusobnom povjerenju, kako se ne bi usmjerili samo na seksualnost zanemarujući unutarnje kvalitete druge osobe.

Dakle, preporučio bih ti da se prestaneš uzdavati u slučajne znakove i preusmjeriš na ostvarivanje dubljih osobnih kontakata s djevojkama koje poznaješ ili ćeš upoznati. Nadam se da će jedna od njih biti ona Prava.

BTB,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh