Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Razmatranje i kontemplacija

Zanima me je li dobro biti čvrsto uvjeren da za mene postoji svijet u kojemu maštom dolazim k Isusu, ulazim u vrijeme u kojemu je živio i tako razmatram riječi Svetog Pisma? To mi puno pomogne, odlazeći u mašti k Isusu postajem druga osoba, dobivam blagoslov i mir, promijenim se i Isus tako rasprši neželjene misli. Znam da je Isus uz mene i u svakome trenutku zbilje. Samo me tište razočaranja i napasti koje mi govore da bih se negdje mogla ''izgubiti''... Opet - s Isusom nisam izgubljena, u mašti ili ne. Zanima me što Vi kažete. Iva


Draga Iva,

U tome što maštom pokušavaš rekonstruirati događaje iz Svetoga Pisma ne vidim ništa loše. To zapravo svi rade u većoj ili manjoj mjeri. Nema u tome ništa sporno, osobito ako ti to pomaže da bolje razumiješ biblijske situacije i događaje o kojima čitaš. Za dublje razumijevanje svakako će ti dodatno pomoći proučavanje biblijskim komentara i bilježaka o tekstovima.

Napasti su uvijek prisutne uz nas, ali je najvažnije ono što si i sama rekla - da s Isusom nikada nismo izgubljeni.

BTB,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh