Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Neodlučnost

Kako se boriti protiv straha od donošenja odluke? Da pojasnim; ponekad imam osjećaj da godinama stojim; ništa se ne mijenja iako želim promjene; za neke stvari osjećam da bi mi obogatile život, ali ništa ne poduzimam, kao da imam kočnicu kojoj se ne znam oduprijeti i na kraju radi toga patim, osjećam se prazno i bezvoljno. Imam 32 godine; u vezi sam 6 godina, volim svog dečka ali imamo puno problema radi moje neodlučnosti i različitih pogleda o tome gdje živjeti? Mirela


Draga Mirela,

Neodlučnost nas doista može zakočiti u postizanju važnih ciljeva u životu. Vjerujem da u suočavanju s tim nema nikakvog posebnog savjeta kojega već do sada nisi čula. Mislim da je jako važan korak to da si sama sebi posvjestila svoj problem. Sada je još potrebno donijeti čvrstu odluku da ćeš se s njime i suočiti. Pokušaj napraviti jedan stabilan raspored prema kojem ćeš se ravnati, odredi probleme koji su ti prioritetni, napravi neki realan plan i jednostavno - kreni! Nemoj se obeshrabriti ako sve ne bude išlo onako kako si zacrtala. Daj sve od sebe, a ostalo prepusti Bogu! Molitva i prijateljska podrška će ti jako pomoći na tvome putu.

Vidim iz tvoga maila da su u vezi već jako dugo vrijeme. Mislim da bi trebala biti i sama sa sobom iskrena o tome osjećaš li doista istinsku ljubav prema tom čovjeku. Takav jedan čin pomoći će vam oboje da donesete važne odluke o zajedničkoj budućnosti. A ako nakon toga zaključiš da doista želiš provesti život s njima, mislim da nije potrebno dalje duljiti. Zajedničkom životom biti ćete podrška jedno drugome i još lakše se suočavati s problemima. Ako pak zaključiš suprotno, ona smatram da bi bilo pošteno to reći drugoj osobi kako ne bi ni sebe ni nju zavaravali i kako bi mogli slobodnije krenuti dalje.

Problem "gdje živjeti" ne čini mi se niti presudan niti najvažniji. Pokušajte na papir napisati sve "za i protiv", odvagnite argumente i donesite odluku. Najvažnije je da ona bude vaš zajednički izbor, a ne nešto nametnuto ili donešeno iz obzira prema trećim stranama.

Želim ti puno sreće u borbi s neodlučnošću!

BTB,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh