Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Grupa Gregorian

Nadao sam se da mi možete pomoći u dilemi vezano za grupu Gregorian. Ne znam koliko ste upoznati s njihovim pjesmama. Radi se o grupi koja radi obrade poznatih hitova u gregorijanskom napjevu. Ono što me muči, jesu neke priče koje govore da je to sotonistička gupa. Drugi pak govore da to nije tako. Da li vi imate kakvih stavova i saznanja po tom pitanju. Mario


Dragi Mario,

Mislim da nema ništa dvojbeno oko grupe Gregorian jer je ona prilično otvoreno orijentirana na sotonizam. Iako se služe crkvenom tehnikom pjevanja i gregorijanskim stilom, tematika njihovih pjesama je u velikom broju slučajeva anti-kršćanska. Posve jasan primjer je njihov album "The Dark Side" u kojemu između ostalog izvode i pjesmu "Ave Satani" (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dark_Side_(Gregorian_album)). Osobno ne poznajem njihovu povijest niti svjetonazor. Moguće je da takvo poigravanje s "tamnom stranom" koriste kao marketinški trik, ali u svakom slučaju ne bih mogao niti to odobriti. Postoji puno i kvalitetnijih i boljih grupa koje pjevaju gregorijanske korale ili njihove obrade, pa ti preporučam da radije njih potražiš na Internetu.

BTB,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh