Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Opus Dei

Zanima me vaše mišljenje o "Opus Dei-u"! je li to vjerodostojno? Čula sam da je dopušteno od strane Crkve, a opet s druge strane da ta cijela zajednica baš i nije pouzdana. Kakvo je vaše stajalište? Petra


Draga Petra,

Opus Dei je, uz mnoge druge, jedan od crkveno priznatih putova življenja evanđeoskih savjeta. Spadaju u osobne prelature, slične redovničkim redovima, imaju vlastiti pogled na askezu i disciplinu te življenje vjere. Oni nisu privilegirani pokret u Katoličkoj crkvi niti neko zatvoreno društvo, već jednostavno zajednica koja gaji posebnu karizmu, načine evangelizacije itd. U tom kontekstu ih treba i promatrati. Nekim ljudima su inspirativni i poticajni, nekima nisu. Međutim, to nije nimalo čudno. Naprotiv, upućuje na bogatstvo i šarolikost naše Crkve koja se ostvaruje i živi na vrlo različite načine. Ako te osobno zanima njihov način života, mislim da bi bilo najbolje da pogledaš njihove internetske stranice i osobno posjetiš neke kateheze. Vjerujem da ćeš na taj način najbolje procijeniti je li to za tebe osobno najbolji i najpoticajniji način življenja vjere. Možda ćeš se oduševit, a možda ne, ali ništa tu nije tragično. Postoji mnoštvo drugih pokreta i redova od kojih će neki zasigurno "pogoditi žicu".

BTB,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh