Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Odnos sa sotonistima

Treba li mrziti sotoniste i ne pričati s njima ili ih pokušati preobraziti? Znam jednog dečka koji stalno preda mnom vrijeđa kršćane i aktivni je član sotonističke zajednice. Katarina

Draga Katarina,

Kao kršćani nikoga ne možemo mrziti. Isus u evanđeljima ne odbacuje ni najveće grešnike, već i njima donosi Radosnu vijest koja ima snagu potaknuti ih na obraćenje. To ne znači da opravdava grijeh, već da razlikuje grijeh od osobe. Nekim ljudima je prostor slobode nažalost toliko sužen da vrlo teško uviđaju dobro. Sotonizam radikalno odbacuje kršćansku poruku, ali vrlo često pod utjecajem krivih predodžbi o kršćanstvu. Sotonistička slika kršćanstva zasniva se na predrasudi da je ono religija koja ljude zarobljava u nepotrebne okvire, da prenosi krivu poruku sućuti prema drugima itd. Paradoksalno, ali upravo se sotonizam želi predstaviti kao oslobodilački pokret koji će ljude osloboditi od nametnutih stega kršćanstva. Možda ti zvuči čudno evangelizirati nekoga tko posve odbacuje kršćanstvo ili tebe kao kršćanina. Vjerujem da i sama u razgovoru tom svom poznaniku možeš barem ukazati na neke predrasude koje gaji prema našoj vjeri. Ljudskim snagama ionako ne možemo nikoga obratiti. Međutim, Isus ima moć dotaknuti onaj trag dobra koji uvijek ostaje u čovjeku i ražariti ga.

BTB,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh