Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Zavjet

Na jednom hodočašću zavjetovao sam se da ću svaki dan moliti krunicu i litanije na nekoliko nakana. Da li me u slučaju da ne izmolim jedan ili više dana to veže pod teški grijeh i da li sam dužan to ispovijediti?


Dragi čitatelju,

Prije svega, htio bih te pohvaliti na težnji za dubljim duhovnim razvitkom. Zavjet je, kako kaže Katekizam, promišljeno i slobodno Bogu dano obećanje o mogućem i većem dobru, te se mora ispuniti iz kreposti bogoštovlja. Kod tvog slučaja ipak bi trebao razmisliti jesi li zavjet dao slobodno i promišljeno ili je to ipak bila sama pobožna nakana za vrijeme hodočašća. Teško je govoriti u kategorijama težine grijeha što to znači neispunjen zavjet, osobito ako je on kontinuiran. Preporučio bih ti ipak da u ispovijedi to spomeneš. A ako ti svakodnevno izvršenje predstavlja veću teškoću, da ga u ispovijedi zamijeniš nekim koji je tebi prikladniji.

BTB,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh