Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Molitva i kušnja

Je li grijeh ako mi imamo žarku želju sanjati nešto nadahnuti Duhom Svetim? Kada god bih to prije spavanja znala Bogu reći, uvijek sam sanjala nešto, ali se poslije tog sna nisam dobro osjećala. Konkretan primjer: Sanjam Svetu Misu na kojoj sam prisutna, a nakon toga mi se u tom istom snu pojavi svećenik koji je u napasti protiv 6. Božje zapovijedi. I kada se probudim osjećam se loše. Što li je to? Ako ste razumjeli pitanje molim Vas da mi objasnite!


Nema ništa loše u tvojim željama da se osjećaš nadahnuta Duhom Svetim ili da moliš za duše u čistilištu. Samo tome, kao i svemu drugom, treba pristupiti trijezno i s pouzdanjem u Boga. Ponekad vjernici u želji za duhovnim iskustvima zapadnu u praznovjerja ili očajavanja, a toga se treba čuvati. Bog će pronaći svoj način na koji će nas voditi i na koji će nam progovoriti, naše je samo da mu budemo otvoreni. Preporučio bih ti da se ne fokusiraš na svoje kušnje, a još manje na analiziranje je li nešto kušnja ili nije. Same kušnje nisu nikakav grijeh i dok ustraješ u svojim dobrim nakanama, ne trebaš ih se bojati, pa niti trošiti vrijeme na razmišljanje o njima. Sve ono što nas odvlači od pravoga puta predstavlja kušnju. Možda je trenutno tvoja najveća kušnja upravo sklonost da se orijentiraš na kušnje, jer one sporedne. Glavna je ljubav Božja! Sjeti se prve Ivanove poslanice – ako nas i naše srce optužuje, Bog je veći i od našega srca! Usmjeravajući svoje misli na pozitivne stvari vjerujem da ćeš osjetiti kako te kušnje same od sebe postaju sve slabije. Nemoj razgoniti tamu, upali svjetlo!

BTB,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh