Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Nositi se s osjećajem krivnje

Kontinuirano sam lagala bliskim osobama, neke od njih su mi oprostile, neke nisu, a druge ni same ne znaju što im je činiti. Iskreno se kajem, ispričala sam im se, međutim nikako ne mogu sebi oprostiti kada vidim koliko sam im boli zadala. Zbog osjećaja krivnje ne mogu obavljati niti svakodnevne obveze. Kako dalje?


Poštovana,

Bogu hvala što si napravila taj presudni korak i izišla iz svijeta laži. Isus Krist je Istina i živjeti u istini znači doista biti slobodno dijete Božje. Nažalost, za svaki grijeh koji činimo pa tako i laž, postoje posljedice grijeha. U tvom slučaju, radi se o ljudima koji su u tebe izgubili povjerenje i sad imaju problema s oprostom. Te posljedice grijeha nas opterećuju i doista mogu biti vrlo teške, međutim ti sebi nikako ne smiješ dopustiti da upadneš u očajanje i beznađe. Bog nam oprašta i toj je najvažnije. Buditi i ti spremna sada oprostiti i tu eventualnu hladnoću svojim bližnjima. Također, iznimno je važno da oprostiš i sama sebi i spremno kreneš naprijed. Uz to, trudi se uvijek raditi na tome da malo po malo, korak po korak, ponovno stekneš njihovo povjerenje. Bog je uz tebe!

BTB,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh