Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Životni poziv

Dragi Don Damire!

Iskreno se nadam da će ovo pitanje doći u vaše "ruke" i da ću dobiti odgovor od vas!Student sa Katoličkog-bogoslovnog fakulteta u Zagrebu i u namjeri da vam ne oduzmem puno vremena odmah ću krenuti na pitanje! Studiram teologiju jer znam da da samo razumnim promišljanjem i vjerom u Krista mogu pronaći pravi smisao svog života! To me ispunjava srećom i daje mi snagu da idem pravim putem. Imam mnogo pitanja za vas ali prvo koje bih istaknuo je kako da prepoznam što Krist želi od mene? Nedavno sam imao jedan san - vidio sam Isusa kako stoji iznad vode i pruža mi ruke i zove me k sebi. Ali još nisam uspio dokučiti što zapravo On želi od mene? Kako da prepoznam Njegove znakove? Kao i mnogi mladi ljudi i sam ponekad popustim pred izazovima koje mi donosi mladenački život, ali osjećam da me to ne ispunjava. Što da radim? Od srca zahvaljujem.


Hvala vam na vašem pitanju.

Ovo je jedno dubinsko i vjersko pitanje koji nema crno- bijeli odgovor: kako prepoznati Božju volju. Vjerujem da Bog iz ljubavi zna što je najbolje za nas, ali također iz ljubavi nam to ne nameće, nego nam otkriva putem znakova, osoba, događaja, a najvažnije - preko savjesti i srca. Mislim da je najvažnije dubinski osluhnuti što srce govori i gdje pronalaziš svoj mir. Koristio bih sliku oceana. Na površini su uvijek veliki valovi, ali u dubini je uvijek mir, bezobzira što je vani oluja. Kad sam se ja odlučio za svećenički poziv, vjeruj mi, prolazio sam jednu oluju: puno sumnja, strahova itd., ali takvu čežnju sam imao, tako mi je srce žarilo, čak su me kosti boljele, srce mi nije dalo mira dok nisam krenuo, ali sam imao 100 sumnji i ono što je potvrdilo moje svećenstvo i još uvijek 17 godina me drži radost i mir. Zato odgovor na vaše pitanje jest: mir i radost u srcu- tako ćeš prepoznati.

BTB

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh