Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Zdrava prehrana

Pozdrav!

Danas nas mediji bombardiraju svakakvim izjavama i teorijama o zdravoj prehrani, pa me zanima šta Crkva o tome misli. Čitamo u Bibliji ove i one zapovijedi, ali o prehrani nisam baš previše našla. Također me zanima koji je stav Crkve o vegetarijanstvu. Zahvaljujem.


Hvala vam na vašem pitanju.

Crkva naravno, zastupa i podržava zdravu prehranu. Vatikan šalje svoje delegate na međunarodne susrete, sastanke i konferencije o zdravoj prehrani, ali bi samo nadodao da glede ovog pitanja zdrava prehrana mora biti sredstvo, a ne cilj. To znači, da mi jedemo zdravo i moramo jesti zdravo zato što nas je Bog stvorio i utkao je neka pravila u naša tijela.  Naravno da je zdrava prehrana u skladu s Božjim zakonima. Glede vegetarijanstva, po sebi ne kosi se s naukom Crkve, ali i u ovom slučaju bih pitao zašto je netko vegetarijanac. Ako je razlog da osoba štuje životinju kao boga ili ih poistovjećuje sa čovjekom, onda takvo vegetarijanstvo nije u skladu s naukom Crkve. Glede argumenta zdravlja, nisam autoritet na ovom području, mislim da meso ima nešto jako bitno za naše zdravlje i organizam i najčešće vegetarijanci moraju naći dobru supstituciju za ono što im meso prirodno daje; skup je to hobi. Možda je najvažnije biti umjeren u svemu.

BTB

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh